Ania and Jan live at The Old Yard on the outermost edge of the quay in Aalborg. The old machine hall with the unique location has been carefully renovated and The Old Yard is now one of the most exclusive residential buildings on the waterfront in Aalborg. The building was originally designed by the Royal Building Inspector, Einar Packness, for Stuhrs Maskin- og Skibsbyggeri in 1918 and fragments of the building’s history have been beautifully retained.

The kitchen was literally built around the old building.

Historical details have been retained in The Old Yard

When you walk into the home of Ania and Jan, the industrial history of the building is obvious.

An important part of the charm of the home is linked to how the architects chose to retain the arched ceiling and the large maritime wires that have always formed part of the building structure.

Historical details have been retained in The Old Yard in Aalborg
The family decided on a white Form 6 kitchen. A classic and timeless choice.

The kitchen was designed by Jannie Kjær, who is the proprietor of Multiform in Aalborg and has many years of experience in interiors and designing beautiful homes.

“A Multiform kitchen is made to measure for each customer and we really needed the craftsmanship when it came to The Old Yard, as a large wire runs straight through the kitchen and through a cabinet. The kitchen was literally built around the building,” Jannie Kjær explains.

When you walk into the home of Ania and Jan, the industrial history of the building is obvious.

A kitchen classic

The family decided on a white Form 6 kitchen. A kitchen classic that Ania had previously had in her former home.

“Multiform creates classic kitchens built to last for generations and I often find that when a family has had one of our design classics, they tend to come back for the same kitchen when they move home,” says Jannie Kjær.

Jannie Kjær continues: “When I am asked for advice on a new kitchen, I will look at the entire home, as it is crucial to ensure cohesion and harmony between the spaces and interiors. At The Old Yard, the white kitchen fits in perfectly with the putty-coloured wall, dark furniture and broad oak planks that create hygge in the home.”

Cohesion between spaces and interiors

With the upmarket home at The Old Yard, Aina and Jan have also ended up with a historic location in Aalborg. The property was built at this exact location 100 years ago because it had the best views of the fjord in the direction of sailing towards both Hals and Nibe. They simply made two lines in both directions and the shipyard was erected exactly where the two lines intersected.